Hogy működik a hidraulikus lift?

2017 aug 28. | Eszközök

A liftről sokaknak a bezártság, a beszorulás és a leszakadás jut eszébe. Pedig nincs okunk aggodalomra! Magyarországon havonta kell ellenőrizni őket és évente egy fővizsgán is át kell esniük, amit matricával jelölnek a fülkében, tehát ha betartják ezeket az ellenőrzési és karbantartási ciklusokat, akkor nem történhet baj. A liftekből is van már sokféle típus, közülük a hidraulikus lift az, amelyikkel szinte lehetetlen lezuhanni.

Felépítése alapvetően egyszerű: egy hidraulikus munkahenger van a fülke alatt, középen, ez tolja fel, illetve ereszti le a fülkét az aknában. Az ilyen liften nincs klasszikus vészfék, csak egy vészelzáró leengedő szelep. Hihetetlenül egyszerű és nagyon erős, nagy teherbírású teherlifteket is lehet ezzel a technológiával építeni! Lefelé menet szinte nem is használ energiát, csak kinyit a szelep és a fülke a saját súlyánál fogva leereszkedik. Hátránya, hogy lassabb, mint más társai és csak kis magasságokban alkalmazható. A legmodernebb hidraulikus liftek az ereszkedés közben kifejtett energiát már eltárolják és felhasználják a következő emelkedéshez.

A hidraulikus liftből a legegyszerűbb menteni áramkimaradás, vagy elakadás esetén. A legújabb liftek már automatikusan leengedik magukat a földszintre, hisz az ereszkedéshez csak annyi áram kell, hogy kinyisson egy szelep, amire elég egy kis akkumulátor is. Egy modernebb hidraulikus liftben már lehetetlen beszorulni áramszünet esetén, automatikusan nyit a szelep és leengedi a fülkét a földszintre.

Cégünk, az Interlift Kft. több évtizedes tapasztalattal vállalja az építését és karbantartását különféle lifttípusoknak, így a hidraulikus liftekkel kapcsolatban is a legjobb szolgáltatást nyújtjuk! Ha vállalkozásának hidraulikus liftre van szüksége, ne keressen tovább! Nézzen körül weboldalunkon, a www.interlift.hu webcímen, és tájékozódjon szolgáltatásainkról! Kérdés esetén, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-1-334-4512-es telefonszámon, vagy írjon nekünk az interlift@interlift.hu e-mail címre!