Mi a teendő, ha online pénztárgépünk meghibásodik?

2017 jún 21. | Eszközök

Hazánkban nem olyan rég törvénybe iktatták bizonyos szolgáltatások esetében az online pénztárgép kötelező használatát, és még mindig vannak olyan vállalkozók, akiknek gondjuk támad a berendezés kezelésével, és előfordulhat, hogy a készülék a helytelen kezelés, vagy más külső tényező miatt meghibásodik.

Ha bármilyen problémát észlelünk online pénztárgépünkkel kapcsolatban, feltétlenül fel kell tüntetni a pénztárgépnaplóban, ezután be kell jelenteni a szerviznek a problémát, akik a gép javítását, vagy új pénztárgépet beüzemelését fogják javasolni, ezt követően kapunk a szerviztől egy egyedi sorszámot. Az online pénztárgép szerviznek a bejelentéstől számítva 5 napon belül ki kell javítani a gép hibáját, cserekészüléket pedig 8 napon belül kell biztosítaniuk, emellett, ha a fennálló hiba 15 napon belül helyreállítható, abban az esetben nem szükséges cserepénztárgépet beüzemelni,mert a pénztárgép megjavításáig az adózó a bizonylatkiadási kötelezettségét kézi nyugtával, vagy készpénzfizetési számla kiállításával teljesítheti.

Ha mégis cseregépre van szükségünk a szerviz köteles a cseregép adatait egy külön nyomtatványon és a pénztárgépnaplóban feltüntetni, később a javítás után szintén ebbe a naplóba kell bejegyezni a cserekészülék és a javított gép bevételi adatait!  A cseregép üzembe helyezéséről és visszaszolgáltatásáról az online pénztárgép szerviznek kötelező igazolást biztosítani a NAV felé.

Az online pénztárgépbe a javítást követő első tételként a kézzel írt nyugtával és a cserepénztárgép által biztosított bizonylatot is külön be kell ütni, eltérő megjelöléssel! Vigyázzunk, hogy semmilyen szabálytalanságot ne kövessünk el, ugyanis súlyos pénzbírságokkal sújthatnak minket, ha nem törvényesen járunk el az online pénztárgép javításával kapcsolatban!

Ha minőségi készülékre lenne szüksége, keresse a Cassa Hungarica Kft.-t! Nemcsak online pénztárgépek értékesítésével foglalkozunk, hanem azok szervizelésével is. További információkat weboldalunkon, a www.cassahungarica.hu címen találhat! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-30-231-5864-es számon, vagy írjon e-mailt az info@cassahungarica.hu címre!