Mire figyeljünk készletellenőrzés során?

2017 máj 29. | Szolgáltatások

Amikor egy vállalkozás hitelt szeretne felvenni, ahhoz megfelelő fedezettel kell rendelkeznie, ami adott esetben a készleteket és az eszközöket terhelheti. A fedezetről olyan tanúsítvánnyal kell rendelkezni, ami biztosítja a zökkenőmentes kölcsön igénylését, ehhez pedig hivatalos készletellenőrzés szükséges.

A készletellenőrzés minden típusú készletre kiterjed, a felülvizsgálat megkezdéséhez pedig fontos, hogy az összes hivatalos irat a birtokunkban legyen, amit az ellenőrzést végző szakembernek át tudunk nyújtani. A papírok legyenek átláthatók és semmiféle hiány ne lépjen fel velük kapcsolatban, ugyanis az ellenőrzés folyamatát utóbbi megnehezítheti, így hatékony, gyors munka nem jöhet létre! Gondoskodjunk időben az iratok pótlásáról, beszerzéséről! Ha a hivatalos papírok hiánytalanul rendelkezésünkre állnak, az ellenőrzést végző szakértő megkezdheti a tényleges munkát, ami a helyszíni szemlét és a leltárt takarja. Az átvizsgálás részletesen kiterjed minden, az árukészlettel kapcsolatos feltételekre, ami a hitelfedezethez szükségesek, például a csomagolás és raktározás minőségére. Műszaki termékek esetében megvizsgálják a technikai mutatókat, élelmiszereknél pedig a szavatossági időt. Kövessük figyelemmel készletünk állapotát, mert, ha elégséges eredmény születik készletellenőrzéskor, az minden bizonnyal nem nyújt megfelelő hitelfedezetet!

A kapott információkat technikai úton dolgozzák fel, különböző elemzések segítségével kapjuk meg a végső eredményt. Ez a technológia azért fontos, mert az eredmények kiszámítása hivatalos követelményekhez vannak igazítva, tehát nem hivatkozhatunk később arra, hogy más, külső tényező befolyásolta az elbírálást! A készletellenőrzés pozitív végkifejlete csakis tőlünk függ!

Ha hitelfedezet elbíráláshoz hivatalos készletellenőrzésre lenne szüksége, a Deep Water Kft. az Ön rendelkezésére áll! További szolgáltatásainkról honlapunkon olvashat, amit a www.deepwater.hu címen elérhet! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-30-336-5374-es számon, vagy írjon e-mailt az info@deepwater.hu címre!