Teherautó mentést bármilyen balesetnél hívhat

2023 szept 6. | Szolgáltatások

A teherautó mentés egyike a legnagyobb kihívásoknak a közutakon. Óriási pusztítást képes végezni egyetlen, balesetes jármű is.

A több tonna összsúllyal közlekedő, sokszor hatalmas mennyiségű fuvarral guruló járművek jelentik a legnagyobb veszélyt egymásra és a közlekedés többi szereplőjére. Az autópálya az a helyszín, ahol a legmagasabb a kockázat, mert itt lehet a legnagyobb sebességgel közlekedni.

Milyen okból következhet be teherautós baleset?

Érdemes kicsit elemezni a statisztikákat, mert ezekből sok minden kiderül. Megvannak a balesetek tipikus okai, amiket el lehetne kerülni, de sajnos az emberi tényező sokszor meghatározó. Nem véletlen, hogy leggyakrabban az emberi figyelmetlenség, hanyagság miatt történik baleset. Hihetetlen, de a lankadó figyelem, a fáradtság, a vezetés közben párhuzamosan végzett tevékenységek a karambol vezető okai között szerepelnek.

A sofőrök gyakran indulnak útnak nem megfelelő műszaki állapotú járművel. Sokan gondolják például, hogy a gumiabroncs életét még ki lehet tolni, de a kopott vagy nem szezonális gumik bebizonyítják az ellenkezőjét.

A vidéki utakat járva sajnos sok a vadállattal történő ütközés is. Főleg a több mázsát is nyomó nagyvadak teste tudja megrongálni a járművet, ami a körülményektől függően az útról is letérhet, árokban köthet ki.

Bármennyire hihetetlen, az orkán erejű szél képes arra, hogy felbillentsen egy megtermett teherautót. Azokra a járművekre jelent nagyobb veszélyt az erős szél, amiknek a súlypontja magasan van és nagy az oldalfelülete. Oldalszélben tehát akkora szél érheti a teherautót, hogy az könnyen letérhet a sávjáról, illetve fel is borulhat.

A csapatunk tevékenységét és a gépparkunk felszereltségét is a www.kamionmentes.hu webcímen részletezzük. Éjjel és napközben is készen állunk minden percben a szakszerű, gyors mentésre. Egyetlen kamiont, teherautót sem hagyunk az árokba borulva vagy az úton keresztbe fordulva. Tájékozódjon az elérhetőségeinken és hívjon minket, ha baj van: kamionmentes@yahoo.com, 06 20 92 77 567, 06 20 34 834-85, +49 15 22 61 44 853.