Amikor a megoldás a válóperes ügyvéd

2017 nov 30. | Tanácsok

Ügyvédi irodához fordulni általában nem jelent semmi jót, hiszen valamilyen ügyet kell törvényes úton elrendezni, amihez szükség van szakavatott segítségre is, egy ügyvéd közbenjárására. Ám nézzük a dolgot a vidámabb oldalról, hiszen amikor ügyvédi irodához fordul az ember, akkor számíthat rá, hogy pontot tehet egy problémás ügy végére, megoldást talál a gondokra, ezzel együtt pedig végre tovább léphet.

Ilyen problémás ügyet jelenthet például a válás is. A válások száma sajnos hazánkban is megnövekedett az utóbbi években, évtizedekben, tehát a válóperes ügyvédeknek is megszaporodtak a feladataik. Amikor egy házaspár úgy dönt, hogy nem szeretne tovább együtt élni, hogy külön folytatja, akkor szükség van a házasság felbontására is törvényes úton. Az ügyvédek a felek jogi képviseletét látják el, vagyis gondoskodnak arról, hogy az érdekeiket szem előtt tartva a legelőnyösebb feltételekkel kerüljenek ki a válásból.

Egy házasság felbontása lehet egyszerű, rutin eljárás, amit nem nehezítenek hátráltató tényezők, ilyenkor a felek békében búcsút mondanak egymásnak és élik tovább az életüket már külön. Sajnos azonban könnyen megtörténhet az is, hogy egy ügyvédi iroda szolgálataira sokkal tovább van szükség az átlagosnál, mert a felek nem tudnak megegyezni egymással. Előfordulhat, hogy a válást bíróság előtt kell lefolytatni, hosszú hónapokon át. A vitás ügyek általában a közös vagyontárgyak elosztására vonatkoznak, arra, hogy az évek során közös tulajdonba került ingóságokat hogyan osszák el egymás között a felek. Ezért sem árt körültekintőnek lenni és még a házasságkötés előtt házassági szerződésbe foglalni a részleteket. Az is előfordulhat, hogy a közös gyermekek felügyeleti jogáról, elhelyezéséről kell dönteni, illetve a gyermektartás összegéről, mely szintén gyakran szül konfliktusokat.

A www.szabom.hu weboldalon megismerheti felkészült és tapasztalt ügyvédeink szolgáltatásait, akik különböző területeken, így válóperrel kapcsolatban is segítséget nyújthatnak Önnek. Forduljon bizalommal a Szabó M. Ügyvédi Irodához, és segítünk megoldást találni! Felmerülő kérdéseivel írjon bátran az iroda@szabom.hu e-mail címre vagy hívjon minket a 06-70-600-1650-es telefonszámon!