Amit a kivitelezői felelősségbiztosításról tudni érdemes

2020 máj 29. | Tanácsok

Azok, akik igazán magas színvonalat érnek el a szakmájukban, általában kellő magabiztossággal rendelkeznek, hiszen tudatában vannak, hogy profin végzik a munkájukat. Sajnos azonban bárki véthet hibát, ami súlyos kárt is okozhat az ügyfeleknek, ennek megtérítése pedig komoly anyagi terhet jelenthet a szakembernek. Jobb felkészülni az ilyen esetekre, mint a következményeivel szembenézni, erre szolgál a szakmai felelősségbiztosítás, ami csekély ár a nyugodt szakmai tevékenységért cserébe.

Vannak olyan szakmák, melyek során a munkavégzés kiemelt kockázattal jár, ezeken a területeken kötelező a szakmai felelősségbiztosítás, de számos más esetben is erősen ajánlott. Az építőiparban dolgozó szakembereket a kivitelezői felelősségbiztosítás érinti, amit egy 2017-es kormányrendelet kötelezővé tett bizonyos esetekben. Legfeljebb 300 négyzetméter összes hasznos alapterületű új lakóépület, valamint meglévő lakóépület maximum ugyanilyen alapterületűre bővítése esetén írták elő a kötelező kivitelezői felelősségbiztosítást. Miért éri meg szerződést kötni akkor is, ha nem kötelező?

Amennyiben az épületben olyan hibák merülnek fel, melyek megnehezítik a lakók életét, illetve jelentős plusz költséggel járnak számukra, és ez egyértelműen a szakemberekre terhelhető, a rájuk kiszabott bírságot megtéríti a kivitelezői felelősségbiztosítás. Nem éri meg tehát elhanyagolni, vagy egy kevésbé jó lehetőségekkel kecsegtető biztosítást kötni, hiszen bármikor bekövetkezhet egy váratlan esemény, ami bizonytalanná teszi a vállalkozás anyagi biztonságát.

Ha szeretne biztosra menni, ahelyett, hogy megkockáztatna egy jelentős kiadást, veszélybe sodorva ezzel a vállalkozás jövőjét, tájékozódjon a kivitelezői felelősségbiztosítás lehetőségeiről! Cégünk, a Hungarorisk Kft. szakértői segítenek megtalálni az Ön számára ideális kivitelezői felelősségbiztosítás ajánlatot. Tájékozódjon szolgáltatásaink részleteiről a www.mernokbiztositas.hu weboldalon, és kérje bátran segítségünket elérhetőségeink egyikén, a hrisk@hungarorisk.hu e-mail címen vagy +36-1-454-0308-as telefonszámon! Készüljön fel a váratlan helyzetekre velünk, és kössön kivitelezői felelősségbiztosítást!