Milyen egy jó DM levél? – Tippek, tanácsok a sikeres marketinghez

2017 jún 30. | Tanácsok

Egy vállalkozás népszerűségét elsősorban előre megtervezett, alaposan átgondolt marketingstratégiával lehet megalapozni. A reklámozásra különböző eszközök állnak rendelkezésünkre, például a DM levelek, amelyek direkt marketing módszerrel terjesztik cégünk hírnevét a potenciális ügyfelek körében.

 

A DM levelek megírásával kapcsolatban érdemes pár szempontot figyelembe venni annak érdekében, hogy célt érjünk a levelek tartalmával. Nagyon fontos, hogy a vevőről szóljon a kampány, így mindenképp úgy fogalmazzuk meg a DM levelet, hogy a címzetteket szólítsa meg annak tartalma.

 

Hassunk az érzelmekre, ugyanis e tényező nélkül egy értékesítő levelet sem lehet megírni. Ha sikerült megfelelően megfogalmazni a szöveget, érveljünk logikusan szolgáltatásunk, termékünk mellett. Ne feledjük, hogy a legfőbb célunk az, hogy mindenképp új ügyfeleket, vásárlókat tudhassunk magunkénak!

 

A DM levél ne legyen túl rövid. Sokan a rövid marketing írásokat azzal indokolják, hogy a vevőknek nincs idejük olvasni, de ha figyelemfelkeltő címet adunk levelünknek, megtalálhatjuk a megfelelő célközönséget, a továbbiakban pedig nyert ügyünk van, ugyanis az ügyfél minden információt tudni szeretne majd az általunk hirdetett szolgáltatásról. Ebből kifolyólag el is fogják olvasni DM levelünket.

 

Az adott termékről vagy szolgáltatásról igyekezzünk részletes ismertetőt írni, mert a potenciális ügyfél csakis így tud dönteni arról, hogy vásároljon-e tőlünk. Minél több előnyt tüntessünk fel a levélben, sőt, akár pár soros referenciákat is beleírhatunk, mutatva így, hogy más vásárlók elégedettek voltak a termékünkkel, szolgáltatásunkkal.

 

A DM levél legyen mindig egyértelmű, így az ügyfelek biztos mellettünk fognak dönteni! Ha szeretne élni a direkt marketing lehetőségével, kérje a Raszter Nyomda segítségét! További információkért keresse fel honlapunkat a www.raszternyomda.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon, a 06-1/237-0076-os számon, vagy érdeklődjön e-mailen, a kereskedelem@raszternyomda.hu címen!

 

Kerülje el a kudarcot összetett, pontos DM levelek összeállításával!