Szállítószalag választás és az üzemeltetés szabályai

2023 jan 31. | Tanácsok

Szállítószalagot keres általános üzemi körülmények közötti alkalmazásra? Nincs semmilyen speciális igénye, egyszerűen csak egy megbízhatóan üzemelő berendezést szeretne, amire sokáig számíthat? Akkor a CarrierS típust érdemes választania, mindjárt el is áruljuk, hogy miért éppen ezt ajánljuk Önnek és mutatunk néhány hasznos tanácsot is az üzemeltetésre vonatkozóan!

Az új szállítószalag beszerzése akkor tekinthető jó befektetésnek, ha minden részletében az alkalmazási területre van szabva, hiszen ez támogatja a munkát. Ha a helyszín megköveteli, akkor extrém körülményekre tervezett berendezésre van szükség, ez jelenthet hőálló vagy éppen vegyszerálló kivitelt. Abban az esetben viszont, ha általános üzemi körülmények között lesz használva a berendezés, az extra tulajdonságok csak fölösleges kiadást jelentenének.

A CarrierS típusú szállítószalag a standard változat, azaz teljesen átlagos üzemi körülményekre van tervezve, egyszerű, költségtakarékos megoldást jelent ömlesztett és darabos áru mozgatására egyaránt. Ám ahogy minden berendezésnek, ennek is megvannak a maga szabályai az üzemeltetésre vonatkozóan, íme, a legfontosabbak

  • A szállítószalagot üresen kell elindítani, és megállítani is akkor tanácsos, amikor az anyag már leadásra került.
  • Ügyelni kell arra, hogy a környezeti hőmérséklet a megadott intervallumon belül maradjon, azaz -20oC és +40oC között.
  • Az optimális és folyamatos hűtés biztosítása érdekében semmivel sem szabad letakarni a hajtóművet.
  • Tilos szúrásra, vágásra alkalmas fémtárgyakat és az 50oC-nál magasabb hőmérsékletű anyagokat helyezni a hevederre.
  • Ha a hővédelmi funkció bekapcsol, meg kell várni, amíg lehűl a hajtómű, addig nem szabad használni a berendezést.

A szabályok betartása mellett hosszútávú, gondtalan működésre számíthat, de ne feledje az időszakos karbantartást, felülvizsgálatot sem! Cégünktől, a Belt Service Kft.-től beszerezheti a CarrierS típusú szállítószalagot és az üzemeltetésben is számíthat szakértőinkre. A www.beltservice.hu weboldalon tudhat meg többet tevékenységünkről, ajánlatot pedig a +36-30-560-1936-os telefonszámon és a bota.emil@beltservice.hu e-mail címen kérhet tőlünk.