Vészesen közeleg az éves könyvzárás

2017 ápr 4. | Tanácsok

A cégek életében, legyen szó bármilyen jellegű vállalkozásról, a kiadások és bevételek nyilvántartása és könyvelése, kötelező folyamat. Ezeket a könyveléseket időszakosan le kell zárni és iktatni, illetve minden évben vagy egy úgynevezett évzárás, mikor a teljes éves könyvelést le kell ellenőrizni, iktatni, és az adózáshoz csatolni. E folyamat során nem ritka eset, hogy bizonyos hiányosságok, hibák vagy elírások napvilágot látnak. Ezek javítására nem minden esetben van már lehetőség, mely okán akár komoly következményekkel is számolhat az adott vállalkozás. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy a könyvelést megbízható szakemberre bízzuk egész évben, így a könyvelés évzárása során sem kell aggódnunk az esetleges buktatók miatt.

A könyvelési folyamatot főként az induló vállalkozások esetében nem veszik elég komolyan, de nem ritka eset az sem, hogy a nagyobb vállalatok sem fordítanak megfelelő figyelmet rá. Ennek gyakran az, az oka, hogy az év közbeni hajtás során háttérbe szorul ez a folyamat. Bármelyik eshetőség álljon is fenn, a könyvelést mindig előtérbe kell helyezni!

A könyveléssel szoros kapcsolatban áll a bérszámfejtés is, ami a munkavállalók bérének pontos elszámolását foglalja magába, minden fizetési kötelezettséggel együtt, mely a vállalkozást érinti. Ha a bérszámfejtés nem pontos, a könyvelésben is felmerülhetnek hibák. Ezért gyakori megoldás, hogy a két folyamattal ugyanazt a szervezetet bízzák meg a vállalkozások, így, ha valami probléma merülne fel, komolyabb kavarodás nélkül is kiküszöbölhető! Ennek a két folyamatnak a pontossága elengedhetetlen a gondmentes könyvelési évzárásához! Ha Ön is a tökéletes szakembert keresi cége könyveléséhez, látogasson el honlapunkra, a www.balancekft.hu-ra, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Budapesten belül több helyszínen is állunk rendelkezésére! Kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeinken, akár telefonon, a +36-30/435-83-93-as számon, akár e-mailben az info@konyvelescenter.hu címen!